Over mij

Geboren in 1981 te Heeswijk-Dinther waar er van kinds af aan er werd er geknutseld en gecreëerd. Geen materiaal dat niet ontdekt werd en geen object wat niet grondig uit elkaar gehaald en bestudeerd werd. Daardoor heeft Paulus een passie ontwikkelt om te werken met hout, metaal, elektronica, en computers.
Na de middelbare school moest er verder gestudeerd worden, uiteindelijk werd er gekozen voor sociologie. Na 10 jaar in het ‘reguliere’ arbeidsproces gewerkt te hebben, was het eigenlijk wel klaar. Geen uitdaging, wat voor baan er ook gekozen werd. In 2017 ging het roer om en werd er fulltime ingezet op het kunstenaarsvak. Er kwam een atelier en sindsdien wordt er zes dagen in de week ontdekt en gecreëerd, geen opdrachten alleen vrij werk. Volledige autonomie over het creatieve proces.
Het werk van Paulus gaat altijd in de eerste instantie uit van een maatschappelijk vraagstuk..: “Ik ben een luis in de pels van de maatschappij en wil mensen aan het denken zetten”. Onder de streep gaat het meestal over de zoektocht naar mens zijn, wat betekent het om mens te zijn binnen een maatschappij? Het sociale contract waar niemand voor getekend heeft maar wel door gebonden wordt, en het onderdeel zijn van een groter geheel. Onderdeel van de mensheid, een onderdeel van het universum… wie zijn we en waar gaan/willen we naar toe? Deze vragen liggen ten grondslag aan zijn werken.
Inspiratie voor het fysieke werk wordt vooral gevonden vanuit industriële processen, architectuur/interieur en muziek. Geïnspireerd door mensen die anders durven te kijken naar de wereld… Frank Zappa, Igor Stravinsky en Roine Stolt, om er maar een paar te noemen. Terug naar de essentie van dingen, geen “Form over Function” maar “Form as part of Function”.
Het werk bestaat voornamelijk uit bewegende 3 dimensionale objecten en geïnspireerd op industriële processen en concepten gebaseerd socio-ethische thema’s. Geen concepten ontworpen op een tekentafel. Er wordt gewerkt uit het hoofd, rauwe materialen en gereedschappen, ambacht en handwerk…. En het belangrijkste aan het eind van de dag vieze handen! Niks uitbesteden; er moet gewerkt worden! Gewoon deurdonderen!

Reacties gesloten.